Top trendy svadobnej sezóny 2018

Svadba. Ten jeden deň, ktorý sa točí iba okolo vás. Ako dosiahnuť to, aby bol tento deň dokonalý? Inšpirujte sa aktuálnymi trendmi, ktorými sa riadia aj svadby známych osobností ako aj nedávna svadba herečky Meghan a princa Harryho. Toto sú top trendy svadobnej sezóny 2018.

V roku 2018 sa svadby budú niesť v znamení kvetov, vzdušných priestorov a jednoduchosti. Pompézne svadobné hostiny sa dostávajú do úzadia a do popredia vystupujú kvietkované, vonkajšie, ba priam až vílovské rozprávkové svadby.

Farba roka – Ultra Violet

V roku 2018 je všetko o fialovej a preto nesmie chýbať ani na trendy svadbe. Farba Ultra Violet má mnoho využití a dá sa s ňou naozaj vyhrať. Na svadbách očakávajte florálnu výzdobu, detaily ako pozvánky či obrúsky ladené do fialovej. Pri voľbe družičkovských šiat je Ultra Violet taktiež výbornou voľbou.

Ultra Violet
Kvetová výzdoba v odtieni Ultra Violet.

Experimentálne jedlo podporujúce lokálnych výrobcov

Zabudnite na slepačí vývar s kačacím stehnom. Tento rok dominujú jedlá ponúkajúce nejakú formu zážitku, niečoho nového. Moderné páry volia, namiesto tradičného trojchodového menu, jedlá, ku ktorým majú vzťah. Veľké korporátne donášky jedla sú nahrádzané menšími firmami, čím novomanželia zároveň podporujú lokálnych výrobcov. Čím farebnejšie kombinácie jedla, tým lepšie.

Aktuálnym trendom, ktorým sa inšpirovali aj na svadbe Meghan a princa Harryho je tzv. bowl food, teda rôzne pokrmy v menších miskách, ktoré sa môžu konzumovať počas sedenia, ale aj počas státia, čím sa podporí konverzácia medzi svadobčanmi. Misky sú štvrtinovej veľkosti bežného hlavného jedla, ale zároveň sú väčšie ako kanapky alebo jednohubky.

Netradičné občerstvenie
Netradičné občerstvenie formou tzv. bowl food.

Dotyk čiernej

Spájanie čiernej farby a svadieb bolo do súčasnosti spájané so smolou. V roku 2018 dochádza k zmene a použitie čiernych prvkov sa stáva trendom. Použitím čiernej farby dokážete vaše šaty odlíšiť od bežných svadobných šiat. Módne návrhárky, ako Vera Wang, využili čiernu vo svojich kolekciách pre rok 2018 a výsledky sú neuveriteľné.

V jednoduchosti je krása

Postupom času sa počet hostí a priestory svadieb zmenšujú. Páry pozývajú na svoj veľký deň iba osoby, ktoré sú im blízke, a nie bratrancov z druhého kolena, ktorých už 10 rokov nevideli. So zmenšením počtu hostí sa otvárajú aj viaceré možnosti menších, ale krajších priestorov, kde sa svadba môže konať. Medzi najideálnejšie priestory roku 2018 patria rôzne stodoly, vonkajšie stany a dokonca aj lesné lúky. Nebojte sa pri plánovaní svadby experimentovať.

V jednoduchosti je krása.
Vonkajšie priestory sú významným trendom roku 2018.

Zabudnite na príbory a mixéry

Mnoho novomanželov namiesto tradičných darov, ktorými zaplníte ich už zariadenú kuchyňu, uprednostňujú príspevky na charitu. Namiesto kvetov, ktorých životnosť je krátka, môžete prispieť dobročinnej organizácií, ktorú často vyberú samotní novomanželia.  Dar vo forme príspevku charitám zvolili na svojej svadbe aj Meghan a princ Harry, ale aj mnohé ďalšie slávne osobnosti, ako herečka Amy Schumer či Sofia Vergara.

  • Komentáre
  • Podobné články
0
Novinky Strava Zdravie

Prírodné sladidlá sú lepšie ako rafinovaný cukor, mýtus či pravda?

0
Novinky Strava Zdravie

„Superpotraviny“, ktoré vás účinkami ohromia

0
Novinky

Zlatú trofej z „kávového šampionátu“ si odniesol Slovák

Navigácia

Magazíny