Sezónne septembrové recepty

Počas každej časti roka dozrievajú iné suroviny. Tento čas treba využiť. A ako lepšie sa dá využiť než pripravením chutných receptov, ktoré sú ideálne počas chladnejšieho septembrového počasia? Pozrime sa na ne.

Začnime hustou poctivou polievkou

Tekvicová polievka
Tekvicová polievka je lahodná nielen pre žalúdok, ale aj pre oči.

Suroviny

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 800 gramov na jemno nakrájanej hokaido tekvice aj so semiačkami
  • Tymián
  • 1 liter horúceho zeleninového vývaru
  • 50 gramov smotany na varenie
  • Soľ
  • Cukor

Postup

Na hlbokej veľkej panvici na oleji opražte cibuľu, cesnak až do zlatista. Potom primiešajte tekvicu, tymián a zalejte horúcim vývarom. Zakryte pokrievkou a nechajte variť na 20-25 minút. Popri varení opečte na olivovom oleji na panvici očistené tekvicové semiačka. Keď budú opečené, posypte ich soľou a cukrom. Keď sa polievka dovarí, rozmixujte ju ručným mixérom, až kým nebude jemná a potom pridajte smotanu a mixujte znovu.

Polievku podávajte s lyžicou smotany, zopár lístkami tymiánu a na vrch nasypte pražené tekvicové semiačka.

Neskorý letný šalát s mrkvou a paradajkou

Paradajkový šalát
Paradajkovo mrkvový šalát môžete podávať s čerstvým pečivom alebo ugrilovaným syrom.

Suroviny

  • 600 gramov rôznych odrôd cherry paradajok
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 červená čili paprička
  • 25 gramov tekvicových semiačok
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu

Postup

Nakrájajte paradajky, cibuľu a čili papričku. Očistite mrkvu a natenko ju nastrúhajte. Všetky tieto suroviny zmiešajte vo veľkej mise a pridajte tekvicové semiačka. Zalejte olivovým olejom, balzamikom, trochu osoľte a okoreňte čiernym korením.

Slivky, mandle, koláč. Výborná kombinácia!

Slivky
Slivky treba pred krájaním poriadne umyť studenou vodou.

Suroviny

  • Jeden balík predpripraveného lístkového cesta
  • 4 polievkové lyžice mletým mandlí
  • 25 gramov lúpaných mandlí v celku
  • 800 gramov sliviek, rozpolených a vykôstkovaných
  • 3 polievkové lyžice cukru

Postup

Rozohrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Na plech umiestnite predpripravené cesto. Posypte mletými mandľami a slivkami. Následne pridajte cukor a druhé mandle. Pečte v rúre 18 až 20 minút, pokiaľ cesto nebude zlatisté a slivky mäkké. Po dopečení nechajte na 10 minút vychladnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

  • Komentáre
  • Podobné články
0
Dizajn Interiér Novinky

Poznáte pravidlá severských interiérov?

0
Móda Novinky Trendy

5 trendy kúskov, ktoré by nemali cez leto chýbať v šatníku vášho partnera

0
Krása Lifestyle Tipy a inšpirácie Zdravie

Ekologická kozmetika nezaťažuje prírodu ani vašu pleť. Skúste ju aj vy

Navigácia

Magazíny