Zmrzlina neodmysliteľne patrí ku horúcim letným dňom. Snažíte sa udržať si figúru a stravujete sa zdravo? Aj napriek tomu si zmrzlinu nemusíte odopierať. Všetci vieme, že nanuky, ktoré sa predávajú v supermarketoch a kúpaliskových bufetoch, sú plné cukru, farbív a iných pridaných látok. Zmrzlinu, ktorá je chutná a navyše aj zdravá, si viete z niekoľkých surovín pripraviť aj doma. Ako na to? Prinášame vám recepty, ktoré si zamiluje každá maškrtníčka. Všetko, čo potrebujete, je mixér, mraznička, obľúbené ovocie a niekoľko ďalších surovín.
Kokosový bozk
Suroviny
- ½ konzervy kokosového mlieka
- ¼ pohára sušeného nesladeného nastrúhaného kokosu
- ¼ pohára javorového sirupu (nie je nevyhnutné)
- ½ lyžice vanilky
- 2 zmrznuté banány
Postup
Zmiešajte všetky suroviny a vložte ich do mixéra. Mixujte až pokiaľ nebude všetko zmiešané a krémové. Následne preložte do plytkej misky a dajte do mrazničky aspoň na dve hodiny.
Mangové letné osvieženie
Suroviny
- ¾ čistého gréckeho jogurtu
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
- 2 a ½ zmrznutého manga
Postup
Zmiešajte všetky suroviny a následne ich rozmixujte v mixéri až pokiaľ nebudú krémové. Zmrzlina sa podáva ihneď po rozmixovaní, kým je stále vláčna.
Čokoládová zmrzlina
Suroviny
- 3 prezreté zmrznuté banány
- ⅓ pohára kakaového prášku
- 2 – 3 polievkové lyžice arašidového alebo mandľového masla (výber je na vás)
- Štipka soli
- Polámané kúsky tmavej čokolády
Postup
Skombinujte všetky suroviny vo vysokovýkonnom mixéri a miešajte, až kým nebudú krémové. Počas miešania môžete pridať trochu mlieka, aby bola zmrzlina jemnejšia. Podávať môžete ihneď alebo nechať stuhnúť v mrazničke. Výber je na vás.
Červené víno ako zmrzlina? Prečo nie!
Suroviny
- 1 pohár čistého gréckeho jogurtu
- ½ pohára mlieka
- 1 a ½ pohára vášho obľúbeného Pinot Noiru
- 1 polievková lyžica extraktu z vanilky
- 2 polievkové lyžice stévie
- ¼ polievkové lyžice soli
Postup
V mixéri zmiešajte jogurt a mlieko. Prelejte do veľkej misky a následne vlejte víno, extrakt z vanilky, stéviu a soľ. Mixujte až pokiaľ nebude textúra úplne jemná. Následne dajte do mrazničky stuhnúť. Po približne 4 hodinách môžete túto netradičnú vínovú pochúťku podávať.