Ako vyrobiť zdravú domácu zmrzlinu

Zmrzlina neodmysliteľne patrí ku horúcim letným dňom. Snažíte sa udržať si figúru a stravujete sa zdravo? Aj napriek tomu si zmrzlinu nemusíte odopierať. Všetci vieme, že nanuky, ktoré sa predávajú v supermarketoch a kúpaliskových bufetoch, sú plné cukru, farbív a iných pridaných látok. Zmrzlinu, ktorá je chutná a navyše aj zdravá, si viete z niekoľkých surovín pripraviť aj doma. Ako na to? Prinášame vám recepty, ktoré si zamiluje každá maškrtníčka. Všetko, čo potrebujete, je mixér, mraznička, obľúbené ovocie a niekoľko ďalších surovín.  

Kokosový bozk

Kokosová zmrzlina
Pravá milovníčka kokosu môže zmrzlinu vložiť do rozrezaného kokosu a zjesť ju priamo odtiaľ.

Suroviny

  • ½ konzervy kokosového mlieka
  • ¼ pohára sušeného nesladeného nastrúhaného kokosu
  • ¼ pohára javorového sirupu (nie je nevyhnutné)
  • ½ lyžice vanilky
  • 2 zmrznuté banány

Postup

Zmiešajte všetky suroviny a vložte ich do mixéra. Mixujte až pokiaľ nebude všetko zmiešané a krémové. Následne preložte do plytkej misky a dajte do mrazničky aspoň na dve hodiny.

Mangové letné osvieženie

Mangová zmrzlina
Mangovú zmrzlinu môžete pokojne konzumovať aj z pohára.

Suroviny

  • ¾ čistého gréckeho jogurtu
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 2  a ½ zmrznutého manga

Postup

Zmiešajte všetky suroviny a následne ich rozmixujte v mixéri až pokiaľ nebudú krémové. Zmrzlina sa podáva ihneď po rozmixovaní, kým je stále vláčna.

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina
Čokoládovú zmrzlinu môžete ozvláštniť pridaním čerstvého ovocia, keksíkov alebo kokosových kúskov.

Suroviny

  • 3 prezreté zmrznuté banány
  • ⅓ pohára kakaového prášku
  • 2 – 3 polievkové lyžice arašidového alebo mandľového masla (výber je na vás)
  • Štipka soli
  • Polámané kúsky tmavej čokolády

Postup

Skombinujte všetky suroviny vo vysokovýkonnom mixéri a miešajte, až kým nebudú krémové. Počas miešania môžete pridať trochu mlieka, aby bola zmrzlina jemnejšia. Podávať môžete ihneď alebo nechať stuhnúť v mrazničke. Výber je na vás.

Červené víno ako zmrzlina? Prečo nie!

Červené vino
Aj červené víno v lete poslúži ako dobré osvieženie.

Suroviny

  • 1 pohár čistého gréckeho jogurtu
  • ½ pohára mlieka
  • 1 a ½ pohára vášho obľúbeného Pinot Noiru
  • 1 polievková lyžica extraktu z vanilky
  • 2 polievkové lyžice stévie
  • ¼ polievkové lyžice soli

Postup

V mixéri zmiešajte jogurt a mlieko. Prelejte do veľkej misky a následne vlejte víno, extrakt z vanilky, stéviu a soľ. Mixujte až pokiaľ nebude textúra úplne jemná. Následne dajte do mrazničky stuhnúť. Po približne 4 hodinách môžete túto netradičnú vínovú pochúťku podávať.

  • Komentáre

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
  • Podobné články
0
Móda Novinky Trendy

Šaty robia človeka! Kým budete na plese vy?

0
Novinky Strava Zdravie

Cukor náš každodenný

0
PR články

Svadba vo fotoknihe deLUXE

Navigácia

Magazíny